Kløverbakken

Bendixminde, Odder

Adresse

Kløverbakkevej
8300 Odder

Opført

2022-23

Etagemeter

7.100 m2

Boligtype

Tæt-lav, fritliggende villaer
1 & 2-plans, mellem 85-125 m2

Antal boliger

58
1 fælleshus, værksted mv.

Med seks forskellige boligtyper og størrelser henvender Kløverbakken sig til alle aldre, familieformer og livssituationer. Her hersker troen på, at alle tilføjer fællesskabet værdi, og at mangfoldighed skaber socialt ansvar, forståelse og sammenhold.

Kløverbakken skiller sig ud fra det klassiske boligkvarter med sine bæredygtige materialevalg og sine visioner om fællesskab.

Hele området er opført ud fra landsbyen som grundtanke. I Kløverbakken fungerer fælleshuset som landsbyens gadekær og hjerte. Det er herfra det levende fællesskab udspringer – og herfra beboerne ad krogede veje og stier begiver sig ud til de fælles gårdrum og værksteder – eller hjem til privatheden og familien i de enkelte boliger.

Tiltænkte certificeringer

  • DGNB
  • Svanemærket
  • FSC


Læs mere på www.kløverbakken-odder.dk 

vindere

Bofællesskabet Kløverbakken er 'Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022'

Hos Thybo har vi gennem flere år haft stort fokus på at fremme bæredygtigt og fællesskabsorienteret byggeri. Bofællesskabet Kløverbakken, som er blevet til i et tæt samarbejde med beboerne selv, Tegnestuen Arken og Odder Kommune – er vinder af ‘Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022’ Prisen hylder danske træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk. 
 
Samlet klimapåvirkning: 7,3 kg CO2-ækv./m2/år
Certificering: DGNB guld el. platin (afventes) + Svanemærket
Areal: 6.000 kvadratmeter
Partnere i byggeriet: Thybo (bygherre og entreprenør), Tegnestuen Arken (arkitekt og rådgivende ingeniør)
 
Bofællesskabet Kløverbakken er udviklet med tanke på en bilfri landsby. 58 boliger er anlagt rundt om en landsbygade, og i midten er et stort fælleshus og fælles orangeri for alle beboerne.  plantearter til en vild beplantning, siger Lauritz Rasmussen om byggeriet. 
 
Bofællesskabet Kløverbakken er et utrolig fascinerende projekt og ikke kun i en træmands øjne. Aktørerne bag projektet har nemlig i fællesskab formået at opføre en lille landsby i samarbejde med de fremtidige beboere, der har haft stor indflydelse på materialevalg, udformning og beplantning. Resultatet er 58 boliger opført i træ og med en væsentligt mindre størrelse end landsgennemsnittet, hvilket også sparer CO2 per beboer. Beboerne har adgang til sociale mødesteder i form af fælleshus og et orangeri, mens beplantningen består af stedhørende arter for at fremme den lokale biodiversitet”, lyder det fra sekretariatsleder i Træ i Byggeriet, Lauritz Rasmussen, og fortsætter: 

”Det imponerende byggeri er således opført i fællesskab mellem bygherre, tegnestue og beboere med fokus på miljø og brugerindflydelse, og vi håber, at vi i 2023 kommer til at se mange flere lignende projekter, hvor slutbrugerne har taget ejerskab over de CO2-besparende tiltag”.

Grundlægger Trine Varming, som repræsenterer beboerne på Kløverbakken, er et stort smil. ”Vi viste godt, at vi sammen med Thybo, Tegnestuen Arken og Odder Kommune havde skabt noget helt særligt. Bofællesskabet Kløverbakken er utroligt stolte over at vinde den fine pris – træbyggeriets Oscar. Det betaler sig at have høje ambitioner indenfor bæredygtigt byggeri og levevis. Stort tillykke fra beboerne til alle som har været en del af projektet”.

Andre projekter

Udsigten – Odder

På en helt unik beliggenhed i det kuperede istidslandskab vest for Odder, opfører Thybo Ejendomsudvikling 30 Svanemærkede udsigtsboliger i 2024.

Læs mere »

Stokværk – Kalundborg

Bofællesskabet STOKVÆRK er engagement, honningbier, hverdagen, bevægelse, fællesspisning, brødbagning, naturlegeplads, friskplukkede jordbær og bænke i solen. Byrummet inspirerer til et stærkt engagement, hvor alle har frihed til at gå til og fra fællesskabet efter lyst og behov.

Læs mere »