Mossø Bakke

Alken

Adresse

Else Maries Høj
8600 Skanderborg

Opført

Forventet byggestart
2. kvartal 2023

Etagemeter

3.340 m2

Boligtype

Tæt lav / kompakt villaer

Antal boliger

25 + fælleshus

Midt i Søhøjlandets storslåede, kuperede natur kun 23 minutters kørsel fra Aarhus C, ligger den lille stationsby Alken ved bredden af Mossø. Her opfører Thybo Ejendomsudvikling på en bakketop med sø-udsigt Landsbyfællesskabet Mossø Bakke. Med fire forskellige arkitekttegnede boligtyper og størrelser, danner Mossø Bakke rammen for et fællesskab tæt på naturen, som rækker på tværs af familieformer, alder og ståsted i livet.

Bebyggelsen består af 25 svanemærkede træhuse på 110 – 135 m2 og et fælleshus på 155m2, som den aarhusianske tegnestue og mangeårige samarbejdspartner Arken har designet. Fokus er lagt på bæredygtighed og bebyggelsens placering i åbne sammenhængende engarealer, har arkitekterne valgt et greb med tydelige referencer til teamets nyopførte bofællesskab Kløverbakken i Odder på 58 huse, som er Danmarks største privatejede bofællesskab. Netop Kløverbakken har været Thybo Ejendomsudviklings hurtigst omsatte privatsalgsprojekt til dato.

Projektet stræber efter en høj grad af sammenhæng mellem bebyggelse, natur og landskab. Bebyggelsen fremstår som to små klynger placeret på en naturgrund, hvor landskab og hjemhørende planter binder området sammen i én visuel bevægelse.

Mossø Bakke er en sokkeludstykning, hvilket betyder at de enkelte huse er ejerboliger – præcis som en almindelig villa. Den omkringliggende natur udmatrikuleres til fællesareal.

For mere info se: www.mossoebakke.dk

Andre projekter

Møllebankerne – Borup

Placeringen er yderst attraktiv på bankerne med den skrånende grund ned mod ådalen og Kimmerslev Møllebæk, hvor områdets karakter sikres med grønne kiler mellem bebyggelser.

Læs mere »

Kløverbakken – Odder

Med seks forskellige boligtyper og størrelser henvender Kløverbakken sig til alle aldre, familieformer og livssituationer. Her hersker troen på, at alle tilføjer fællesskabet værdi, og at mangfoldighed skaber socialt ansvar, forståelse og sammenhold.

Læs mere »